Skip to main content

SEO - Teknisk & innehållsmässig sökmotoroptimering

Attrahera rätt besökare till din webbplats

Syns du inte finns du inte. Hur din webbplats rankar och presterar i sökmotorer beror på en mängd olika faktorer där reglerna ständigt ändras. Frigör din webbplats fulla potential med vår tekniska och innehållsmässiga analys.

Vad är SEO?

SEO – Search Engine Optimization – eller sökmotoroptimering, innefattar en mängd tekniker och metoder som optimerar ditt innehåll för att rankas högt av sökmotorerna och därmed synas för din målgrupp när de söker efter en lösning. Här kan du läsa mer om de teknikerna.

SEO är både delar inom innehåll och teknik, och är en viktig del inom inbound marketing. Vi har lång erfarenhet av sökordsoptimering och att skapa djupgående SEO analyser till företag som hjälper dem att identifiera sin potential och fokusera sina insatser rätt.

För våra kunder med löpande samarbete ingår det i vårt arbete, med du kan också få vår hjälp enbart med en SEO analys, för att få en bättre bild av ert nuläge och den potential som finns på marknaden. Vill du utveckla dina egna tekniker inom området kan vi också ge dig en konkret träning och utbildning, parallellt med att vi identifierar förbättringspotential för den tekniska SEO:n och ger dig konkreta åtgärder som leder till bättre sökresultat.

Varje SEO-analys inkluderar en genomgång av följande delar:

INNEHÅLL & KVALITET

TEKNIK & STRUKTUR

Få reda på vilka sökord du syns för idag och vad du kan göra för att öka rankningen direkt.

Öka din webbplats tekniska hälsa genom att se till att åtgärda fel och brister som påverkar din synlighet i sökmotorerna och sociala medier negativt.

Få reda på vad dina konkurrenter får för söktrafik och få värdefulla insikter kring vad din söker efter när de vill ha svar på sina frågor och funderingar.

Säkerställ att din webbplats kan indexeras av sökmotorerna och undanröj ev. tekniska hinder eller felindexeringar.

Säkerställ att det du presenterar på din webbplats motsvarar avsikten dina besökare har när de upptäcker ditt företag.

Få grepp om webbplatsens katalog- och länkstruktur och identifiera uppenbara fel och brister som hindrar Google och andra sökmotorer från att hitta viktig information.

Få prioriterade och utvalda expertråd och best practice för hur du skriver titlar, rubriker och disponerar innehållet på dina sidor och artiklar för att nå ökad synlighet i sökmotorerna.

Kontrollera säkerhet (SSL), laddningstid och sidhastighet och få råd för hur du skapar en bättre användarupplevelse.

Få återkoppling, rapporter om förändringar i sökresultaten och få råd för hur din webbplats placeringar utvecklas jämfört med dina konkurrenters.

Få tillgång till en senior rådgivare som kan jobba direkt tillsammans med din webbyrå för att lösa de mest kritiska tekniska felen som kan påverka ditt företags synlighet online negativt.

Christian Borg, Digital Strateg, Semcon

VAD SÄGER KUNDERNA?
Christian Borg, Digital Strateg, Semcon
”Sedan vi började samarbeta med Grown så har vi ökat affärsvärdet av den organiska trafiken med 450%. Genom samarbetet har vi lyckats bevisa försäljning via digitala kanaler och våra marknadsföringsinsatser. Det har gjort att vi fått en större helhetsvy för allt vi gör – och en påvisad effekt.”

Attrahera rätt besökare till din webbplats

Planera ditt innehåll och bygg auktoritet inom din bransch.

Med senaste metoderna inom content marketing hjälper vi dig att omvandla din expertis till innehåll som dina framtida kunder själva letar upp och inte vill vara utan. Dessutom optimerar vi innehållet och ger dig förslag för hur du kan förbättra din webbplats. Genom att synas högt upp i sökresultaten för sökord som dina kunder faktiskt använder är det ditt företag som får trafiken istället för konkurrenterna.

Identifiera attraktiva sökord utifrån sökvolym, konkurrens och relevans.

Inom SEO är det viktigt att ha tillgång till rätt data. Vår modell för att ta fram sökord är särskilt anpassad för B2B och komplexa köpresor. Vi hjälper dig att byta sökordstrategi och fokusera på sökord som dina framtida kunder faktiskt använder istället för buzzwords som man gärna tror kunderna använder. Resultatet blir en snabbare väg till hög trafik och affärsdrivande trafik från precis rätt beslutsfattare.

Sökordsstrategin lägger grunden

Vi optimerar din webbplats

Att din webbplats fungerar som den ska och inte har tekniska problem hjälper dig att synas högt upp i sökmotorerna.

Vi hjälper dig att öka kvaliteten av din webbplats genom att löpande ge förslag på tekniska, innehållsmässiga och strukturella förbättringar. Vi bevakar dessutom dina konkurrenter och berättar för dig hur de gör för att få trafik.

Mät och följ upp din söktrafik och spåra hur mycket försäljning din SEO har genererar åt ditt företag.

Med HubSpot kan vi enkelt se vilket innehåll som ger dig flest leads och affärer och därmed också vilka sidor, ämnen och mallar som fungerar bäst för dina kunder och ditt företags affär.

SEO med full koll på din ROI