Skip to main content

Vad är They Ask, You Answer?

I grunden kretsar They Ask, You Answer kring en enkel idé: utbildade prospekts och leads blir gladare och nöjdare kunder.

Om dina prospekts ställer frågor behöver du besvara dem, öppet och ärligt, på din webbplats. Det är härifrån namnet på ramverket kommer: They Ask, You Answer.

När vi skiftar fokus från att enbart generera leads till att faktiskt hjälpa kunderna att köpa händer det saker:

  • Du bygger förtroende hos din målgrupp
  • Sållar bort dåliga matchningar
  • Gör köpresan smidigare

They Ask, You Answer lär dig att skapa rätt innehåll, både i skriven form och video, och att organisera det så att det är enkelt att konsumera och använda i säljprocessen för att stänga fler affärer snabbare och maximera din ROI.

Om du implementerar det här ramverket i din verksamhet kommer du se en dramatisk ökning av trafik, fler (och bättre) leads och en hållbar affärstillväxt.

och är inte längre beroende av en extern byrå för att ta fram ditt innehåll.

och jobbar som ett enat team med fokus på att driva affärer – tillsammans.

allteftersom du attraherar mer trafik och fler kvalificerade leads.

När du implementerar They Ask, You Answer kommer ditt företag se och uppleva de här fördelarna:

Ledningens syn på marknads arbete

Företagsledningen ser vanligtvis marknads arbete som en utgift man kan skära ner på i tuffare tider. Sälj däremot likställs med en satsning på intäkter och är prioriterat om företaget ska växa.

Därför är det en hög prioritet inom They Ask, You Answer att säkerställa att din företagsledning fullt ut förstår den strategiska betydelsen av marknadsföring i dagens digitala kunddrivna värld.

Det är särskilt viktigt eftersom marknadsteamets arbete idag kan påverka köpbesluten långt innan säljarna kommer in i bilden.

Inom They Ask, You Answer ser därför marknadsteamet säljteamet som sin primära kund och skapar innehåll anpassat efter säljprocessen.

Det gör att både sälj och ledning snabbare ser resultat från inbound marketing och kan budgetera marknadsinsatserna därefter.

Lägga ut på byrå vs bygga team internt

Den traditionella bilden är att företag anlitar inbound marketing-byråer eller frilansare för att skapa innehållet åt dem. Tyvärr resulterar detta ofta irrelevant innehåll som visserligen kan driva trafik, men som saknar ordentlig sakkunskap för att bygga verkligt förtroende.

Att outsourca blir också dyrare i längden vilket resulterar i mindre innehåll för pengarna. Något som ofta bromsar företag från att lyckas och nå resultaten de vill se med inbound.

Företag som tillämpar They Ask, You Answer förstår att innehåll alltid kommer att behövas och att du behöver ha möljigheten att skapa och publicera innehåll och videor i den takt du själv bestämmer  – inte vad som står i ditt byråavtal.

Din byrå bör stötta detta tänk – inte motverka det. På så sätt kan ditt företag ta ägarskap över er egen marknadsföring och bygga upp en marknadsfunktion som ger er fullständig kontroll över ert innehåll.

Bort med silotänket

Även om marknadsteamet jobbar med inbound marketing och driver trafik och leads ändrar ofta inte säljteamet sitt sätt att sälja. De blir istället frustrerade över att att marknad levererar leads som inte är redo att köpa.

Detta resulterar i långa säljcykler, få stängda affärer och bortkastad tid. Med tiden riskerar intresset för inbound att minska och säljarna återgår till sina tidigare metoder.

Inom They Ask, You Answer hjälper marknad säljteamet att skapa strategiskt innehåll som köpguider, bloggartiklar och videor för att möta köparnas förväntningar på information och möta eventuella invändningar innan de dyker upp.

Detta skapar förtroende tidigare i köpresan, utbildar köparna och förkortar säljcyklerna avsevärt.

Förtroende – den verkliga valutan för alla företag

Dagens köpare har svårt att hitta värdefulla, opartiska och hjälpsamma svar på sina funderingar. Istället känner de allt mer att företag döljer något för dem.

Detta gör det inte enklare för säljarna, snarare tvärtom, vilket leder till att säljarna upplever motstånd redan från start.

Det är svårt att få till möten och ännu svårare att få avslut.

Företag som strävar efter att vara den bästa utbildaren i branschen kommer i slutändan vara branschens mest betrodda röst.

När dina köparen kan göra sin research på egen hand, eller med hjälp av dina säljare, uppnår du betydligt kortare säljcykler, effektivare möten och ett nöjdare säljteam.

Boken They Ask, You Answer av Marcus Sheridan - Inbound Marketing

They Ask, You Answer bygger på den bästsäljande boken med samma namn, skriven av Marcus Sheridan. Det är en revolutionerande vinkling på inkommande försäljning, content marketing och dagens digitala köpare.

Från boken har det sedan utvecklats ett fullskaligt affärsramverk som hjälpt tusentals företag världen över att nå resultaten de vill se från inbound marketing.

Mer om boken

Även om filosofin bakom ramverket är enkel kommer själva implementationen med en del utmaningar.

Med coaching och vägledning från Grown hjälper vi dig att snabbt se resultat och undvika vanliga misstag.

Vi är den enda certifierade byrån i Sverige och våra coacher är personligt tränade av Marcus Sheridan och hans team för att hjälpa svenska företag att bemästra They Ask, You Answer.

När ditt företag har implementerat They Ask, You Answer kommer du att ha all kompetens, erfarenhet och talanger som du behöver för att attrahera bra kunder och få din affär att växa – utan att sitta i knät på en extern byrå.

Din coach kommer leda dig hela vägen från där du står idag tills du fullt ut bemästrar ramverket och är den mest betrodda rösten inom ditt område.

 

 

Börja läsa They Ask, You Answer helt gratis

They Ask, You Answer har hjälpt tusentals företag världen över att förändra sitt sätt att möta den digitala köparen. nu är det din tur. Ladda ner och läs det första kapitlet av Marcus Sheridans hyllade bok här.

Därför fungerar They Ask, You Answer

Enkelhet

10 enkla koncept som fungerar för varje bransch och som kan hanteras av ditt företag.

Förtroende

Genom att öppet svara på dina kunders frågor kommer du att ses som den mest betrodda och auktoritära rösten i din bransch.

Samarbete

Dina marknads- och säljinsatser kommer att förenas, med gemensamma mål och målsättningar.

Utbildning

Att använda rätt innehåll i säljprocessen ger dig kunder som är en bättre match och som är redo att köpa.