Skip to main content

Gör som 5000+ marknadsförare, säljchefer och företagsledare som får vårt nyhetsbrev varannan vecka. Få relevanta och värdefulla tips och insikter som hjälper dig fatta smartare beslut snabbare.

Om du läser det här försöker du antagligen komma igång med att använda video i din digitala försäljning och marknadsföring. Det sista du förmodligen då vill oroa dig för är var dina videor ska lagras.

Vid en snabb blick verkar de flesta videohosting-tjänster vara väldigt lika, men de mest populära har viktiga skillnader som vanligtvis kan vara en nyckelfunktion inom t.ex. inbound marketing eller för att hjälpa dig nå dina affärsmål. Det är just därför du behöver lägga särskilt mycket fokus på just dessa skillnader när du ska välja videohosting.

Om du är ett litet till medelstort företag är det vanligaste syftet med dina sälj- och marknadsföringsvideor något av följande:

 1. Att skapa medvetenhet om ditt varumärke och driva trafik till din webbplats.
 2. Att publicera videoinnehåll på din webbplats på ett flexibelt sätt.
 3. Att omvandla rätt besökare och tittare till leads som leder till försäljning.
 4. Spåra dina videoinsatser, fatta smarta innehållsbeslut och bevisa ROI.

Så låt oss dela upp dem och jämföra de mest populära videohosting-alternativen för små och medelstora företag.

1. Skapa medvetenhet om ditt varumärke (och driv trafik till din webbplats)

Vi börjar med det här målet först eftersom skillnaden mellan olika videohosting-tjänster är som störst här.

Fundera över vilken typ av videoinnehåll du har i din ägo och vad du planerar att göra.

Om ditt innehåll är specifikt för dina produkter, tjänster eller ditt varumärke och är tänkt att konvertera tittare bör det troligen finnas på din webbplats.

Men om ditt innehåll är tänkt att få större räckvidd och utbilda en större publik borde det förmodligen bo någon annanstans.

Det skulle i så fall kunna vara någon annanstans vara på sociala medieplattformar som YouTube , Vimeo , Facebook och Instagram .

Dessa plattformar är smarta att lagra dina videor på eftersom det är i dessa kanalerna tittarna ”hänger”.

De är också sökbara vilket gör det enklare för personer som ännu inte känner till ditt företag att hitta ditt innehåll.

Det är där de söker efter svar på sina frågor och ditt varumärke kan vara där och tillhandahålla svaret de är ute efter. svaret.

Titta bara på deras publiksiffror:

Oavsett din marknadsstorlek kan du sannolikt nå ett stort segment av din målgrupp med dessa plattformar.

Dessutom har de också algoritmer utformade för att visa användarna nya, relevanta videor. Det betyder att de aktivt försöker få upp videor inför en intresserad publik.

I de flesta fall är YouTube det bästa draget för B2B eftersom det inte bara är en social medieplattform, utan det är också världens näst största sökmotor med en avancerad sökalgoritm.

Google rapporterade att 70 % av vad folk tittar på på YouTube bestäms av dess rekommendationsalgoritm.

Och det är inte bara kattvideorekommendationer heller.

Nästa videovärdar som vi kommer att diskutera är inte sökbara; faktiskt. du måste ha en plats att bädda in ditt innehåll på om du ens vill att det ska synas.

Men de ger dig massor av försäljnings- och marknadsföringsverktyg och insikter och låter dig anpassa tittarupplevelsen så mycket du vill.

2. Hosta en video på din webbplats på ett flexibelt sätt

Att ha video på din webbplats betyder inte nödvändigtvis att den laddas upp till din webbplats. Det är faktiskt en dålig praxis eftersom det kommer att minska sidhastigheten avsevärt.

Istället skulle ett alterantiv i detta sammanhang kunna vara ladda upp din video till en videohost och bädda in en spelare på dina webbsidor.

Nästan varje videohost har möjlighet att göra detta, inklusive YouTube, men tänk på följande:

 • Vill du anpassa hur din spelare ser ut och känns?
 • Vill du begränsa alla åtgärder som att hoppa framåt eller dela?
 • Vill du se vem exakt, individuellt, som tittar på ditt innehåll?

Om du svarade ja på någon av dessa, kommer du troligen att vilja ha din video på Vidyard , Loom , Wistia , Vimeo eller Brightcove .

Dessa alternativ låter dig anpassa spelarens utseende, lägga till eller ta bort spelarfunktioner och spåra enskilda tittare och hur de interagerar med ditt innehåll.

Dessa många alternativ ger dig full kontroll över användarupplevelsen av din webbplats, vilket säkert kan bidra till att förbättra visningarna.

Dessutom kommer den avancerade spårningen från en anpassad spelare att göra det möjligt för dig att fatta bättre innehållsbeslut och  skräddarsy ditt innehåll efter dina tittare.

Om du vet vem, specifikt, som tittar på din video kan du använda den informationen som triggers för andra aktiviteter som smart innehåll via e-post.

(Obs: Om du vill ha en helt anpassningsbar spelare med möjlighet att integrera anpassad CSS på skärmen, är Vidyard ditt bästa val.

3. Omvandla tittare till leads och försäljning

På din webbplats kan du behöva din spelare för att göra mycket mer än att bara spela upp videon. Du kanske faktiskt vill att det ska konvertera leads åt dig.

Enligt Eyeview Digital kan faktiskt användning av videor på landningssidor öka konverteringarna med 86 % .

Medveten om detta har du alltså en stor, ofta bortglömd möjlighet, att konvertera tittar direkt i spelaren. T.ex. att begära fri konsultation efter att de tittat på en video eller att registrera sig för att få tillgång till resten av videoklippen du har etc.

Det skapar inte bara en sömlös tittarupplevelse utan ger dig också rik information om hur video gör skillnad för din köpare.

Många av videohosterna vi tagit upp hittillas har funktioner för att visa call-to-actions och formulär direkt i videon. Hos vissa kan du t.om integrera schemaläggningsappar (som HubSpot Meetings eller Calendly).

De bästa valen för dig som vill visa call-to-actions och formulär i dina videos är:

Dessa videotjänstr har skapat sina spelare för marknadsförare som behöver generera fler kvalificerade leads och bevisa ROI på deras innehåll. Dessutom får man tillgång till viktiga rapporteringsverktyg, integrationer med ditt befintliga  CRM, och förinstallerad sin programvara med enklare marknadsföringsverktyg.

4. Personligare videor från dina säljare

Som vi ofta återkommer till har köparen förändrats radikalt de senaste åren. Det har lett till att säljare får allt svårare att få till fysiska möten. Istället behöver försäljningen och kontakten ske digitalt.

Att ha ett bra verktyg för att skicka personliga videos till en lead eller kund är ett utomordentligt sätt att bygga förtroende – innan ni ens har setts.

Både Vidyard och Loom har stöd för detta och gör det enkelt för en säljare att snabbt spela in en kort video och skicka den via ett mail. Systemet skapar då en liten animerad miniatyrbild som mottagaren sedan klickar på för att få upp videon.

Genom denna typ av videor kan säljaren sedan uppmana sin kontakt att läsa en viss artikel eller titta på en annan video för att lära sig mer om ett visst ämne. Denna typ av försäljning kallar vi på Assignment Selling och är en mycket framgångsrik säljstrategi som många företag fortfarande inte utnyttjar.

5. Spåra dina videoinsatser och bevisa ROI

Att spåra din videostatistik är en fantastisk möjlighet som tyvärr de allra flesta företag missar. Men låt oss utgå från att du vill spåra dina videoinsatser – då kommer nästa fråga – vilka mätvärden vill du spåra?

Spårning och mätning är avgörande för att analysera dina olika framsteg och att generera avkastning på investeringen. Varje sälj- och marknadsteam borde därför ha kolla på dessa mätvärden.

Många organisationer inser inte ens omfattningen av den rapportering de kan ha i förhållande till video, men möjligheterna är enorma.

Här är några viktiga frågor som ett litet till mellanstort företag bör ställa när de tittar på sina videor:

 1. Hur många gånger ser potentiella kunder min video inbäddad någonstans?
 2. När potentiella kunder ser min video, hur ofta klickar de på den?
 3. Hur länge tittar tittarna på min video i genomsnitt?
 4. Vilka videor gör den största skillnaden för en köpare?
 5. Vilka videor har den högsta konverteringsfrekvensen?

För att svara på frågorna 1–3 behöver du endast spåra visningar, klickfrekvens och genomsnittlig visningslängd. Dessa verktyg kan visa dig dessa mätvärden:

YouTube-studion, till exempel, ger dig en fullständig ögonblicksbild av hur många personer som såg din miniatyrbild (visningar), hur många personer som klickade på den miniatyrbilden (klickfrekvens) och sedan hur mycket av den videon de såg i genomsnitt (visningslängd).

Men om du vill gå ett steg längre, sömlöst integrera med ditt CRM och även spåra enskilda tittare, vilka videor som leder till försäljning och vilka videor som har de högsta konverteringsfrekvenserna, är det här dina bästa alternativ:

Dessa videohosterna erbjuder information som kan användas för att personalisera ditt innehåll och fatta ännu bättre datadrivna innehållsbeslut.

De kan också ge ditt säljteam kritiska insikter. Till exempel kan varje säljare se vilka videor deras potentiella kunder ser och därför vad de är intresserade av och hur utbildade de är.

Det är viktig information som de kanske inte är medvetna om är ens möjlig att samla in.

Kan det verkligen vara så enkelt att hitta en videohost?

Tja, inte riktigt. Tänk på att även med rätt mål i åtanke finns det otaliga faktorer som också påverkar ditt beslut.

Saker som din budget, hur många användare du har, din befintliga marketing automation-plattform, ditt CRM och många andra spelar också en roll i den här situationen.

Så varför började vi inte med dem?

De är sekundära i sammanhanget. Det finns trots allt inte obegränsat med alterantiv här. Ett par spelare återkommer gång på gång och det viktigaste är vad du behöver uppnå med dina videor.

Börja först med dina mål och vad du behöver.

Gör en list över alternativen ovan och titta sedan på din budget, användare och nödvändiga integrationer.

Vi på Grown rekommenderar Youtube, Vidyard och Loom. De har med de allra flesta funktioner vi diskuterat i den här artikeln och också det vi själva använder.

Med YouTube och rätt innehållsstrategi kan du nå en massiv eller mycket riktad målgrupp och leda rätt besökare direkt till din webbplats.

Därifrån kan du använda de många verktygen från Vidyard för att fortsätta den visuella utbildningen, samla in djupgående information om den tittaren och flytta dem snabbare till en säljdialog genom värdeskapande och utbildande videos som garanterat driver affären framåt. Vi kallar dessa videos för The Selling 7.

 

New call-to-action